onzekerheid

De Amerikaanse verkiezingen naderen hun hoogtepunt en in november zullen we weten wie de opvolger wordt van Barack Obama. Vooralsnog gaan Trump en Clinton gelijk op en er is nog geen zinnig woord te zeggen over wie de nieuwe president van de Verenigde Staten gaat worden. Ook de beleggers zullen die onzekerheid gaan voelen.

David Kostin, strateeg bij Goldman Sachs, laat weten dat de beleggers de komende tijd steeds nerveuzer kunnen gaan worden. Zeker op de momenten dat Trump aan macht weet te winnen, kunnen de beleggers sneller geneigd zijn om hun posities te sluiten. Over het algemeen zijn de beleggers immers niet blij met een Republikeinse president.

Beursonzekerheid in aanloop naar de verkiezingen

onzekerheid-beleggers

Goldman Sachs heeft een onderzoek gedaan naar de onzekerheid die er heerst rondom de Amerikaanse verkiezingen. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de onzekerheid onder de beleggers normaliter oploopt vanaf de maand augustus.

Kostin denkt dat we de komende tijd te maken zullen krijgen met de nodige fluctuaties. De historie wijst uit dat de onzekerheid altijd toeneemt in aanloop naar de verlossende uitslag. Het is dus geen overbodige luxe om uw veiligheidsgordels wat harder aan te trekken.