(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat woensdag een vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong tot 0,1 procent in het groen. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog fractioneel lager op 447,83 punten.

“Wall Street sloot weliswaar hoger maar in Azië noteerden de beurzen in het rood”, zo merkte marktanalist Ron van der Does van IG Markets op. “Dit zal in Europa tot enige voorzichtigheid leiden.” Volgens Van der Does kan ook de OPEC-vergadering in Algerije vandaag voor de nodige volatiliteit zorgen, waarbij verklaringen van leden van het oliekartel de olieprijs kunnen beïnvloeden. 

Vanochtend werd bekend dat het consumentenvertrouwen in Duitsland licht omlaag ging voor de maand oktober. De index die de stemming onder consumenten weergeeft, daalde van 10,2 in september naar 10,0 in oktober, hetzelfde niveau als in augustus. De verwachting van economen was dat het vertrouwen voor oktober een pas op de plaats zou maken.

Ook in Frankrijk en Italië wordt vanochtend de gemoedstoestand van de consument bekend gemaakt. Verder zijn de ogen gericht op de orders voor duurzame goederen in Amerika en zullen toespraken van voorzitter Janet Yellen van de Federal Reserve en Mario Draghi van de Europese Centrale Bank nauwgezet worden gevolgd.

Wall Street sloot dinsdag in het groen. De financiële markten werden gesteund door de uitkomst van het eerste presidentiële debat. In de ogen van de meeste politieke commentatoren won Democraat Hillary Clinton het van Republikein Donald Trump. Ook beter dan verwachte macrocijfers over de bedrijvigheid in de Amerikaanse dienstensector en het consumentenvertrouwen speelden de beurzen in de kaart. 

De Aziatische beurzen noteerden vanochtend op verlies. De Japanse Nikkei 225 daalde 1,4 procent op 16.444,21 punten. Een sterke Japanse yen was volgens Van der Does de voornaamste reden van de lagere koersen. “Hierdoor werden vooral de exportfondsen geraakt”, aldus de marktvorser. De analist zag als andere reden voor lagere koersen in Tokio dat een groot aantal fondsen vandaag ex-dividend noteerde.

De Chinese Shanghai Composite verloor woensdag 0,2 procent op 2.992,02 punten. Vanochtend werd bekend dat het consumentenvertrouwen in China in september is gestegen op maandbasis van 111,5 naar 115,2.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een november-future West Texas Intermediate steeg 0,2 procent op 44,77 dollar, terwijl een december-future Brent 0,4 procent hoger bewoog op 46,72 dollar. Naast de OPEC-vergadering kan nieuwe data over de wekelijkse olievoorraden volgens Van der Does later vandaag voor de nodige beweging zorgen.

De euro/dollar noteerde op 1,1211. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1221 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,1245 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

Galapagos verkreeg goedkeuring van de Amerikaanse autoriteiten voor de start van twee studies. Het biotechbedrijf meldde dinsdag nabeurs dat de besprekingen voor de start van de DIVERSITY Fase 3-studie in de ziekte van Crohn succesvol zijn verlopen. Daarnaast werd goedkeuring gegeven voor de start van de SELECTION Fase 2b/3 studie met filgotinib.

MDxHealth sloot een distributie overeenkomst met The European Health Centre Innovation voor klanten in Polen. De distributie betreft SelectMDx voor prostaatkanker en ConfirmMDx voor het testen op prostaatkanker. Financiële details werden niet bekend gemaakt.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,6 procent hoger op 2.159,93 punten. De Dow Jones index eindigde 0,7 procent in het groen op 18.228,30 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent op 5.305,71 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.