bubble

Julian Robertson, legendarisch hedgefonds manager van Tiger Management, laat weten dat we op dit moment binnen een zeepbel bewegen. Volgens Robertson hebben de centrale banken deze gigantische bubble gecreëerd en het lijkt er op dat niemand deze zeepbel kan tegenhouden.

Robertson maakt zich grote zorgen om de lage rentestanden. Sommige landen hebben al te maken met negatieve rentestanden en Robertson vindt de huidige rentestand in Amerika ook behoorlijk zorgwekkend te noemen.

“Deze Bubble zal chaos veroorzaken”

rentestanden

Robertson waarschuwt beleggers voor het feit dat er de afgelopen maanden enorm veel kapitaal is gestroomd richting de financiële markten als gevolg van de lage rentestanden. De centrale banken hebben een klimaat gecreëerd waarbinnen het niet interessant is om geld te sparen, maar wel om het te lenen. Dit geleende geld weet vaak haar weg te vinden naar de risicovolle financiële producten.

Uiteraard kan deze trend niet eeuwig standhouden en ooit zullen de centrale banken hun rentestanden moeten gaan optrekken. Robertson is in ieder geval van mening dat we voorbereid moeten zijn op de nodige chaos. Op het moment dat de zeepbel namelijk barst, weet haast niemand aan de dramatische gevolgen te ontkomen.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!