(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Bank is onder vuur komen te liggen nadat het Amerikaanse ministerie van Justitie de bank een boete van 14 miljard dollar heeft opgelegd, maar een faillissement is onwaarschijnlijk. Dit schreven analisten van Kepler Cheuvreux donderdag in een rapport.

Volgens de analisten betreft het grootste probleem momenteel de hoogte van de boete die Deutsche Bank zal krijgen vanwege de verkoop van rommelhypotheken in de jaren voorafgaand aan de crisis. Bij vergelijkbare zaken met Amerikaanse banken werd het initiële boetebedrag in een later stadium verlaagd.

Iedere schikking tussen Deutsche Bank en het Amerikaanse ministerie van Justitie van meer dan 6,1 miljard dollar kan er volgens Kepler Cheuvreux toe leiden dat de bank gedwongen wordt om couponbetalingen op aanvullend Tier 1 kapitaal over te slaan. “Een groot probleem voor het vertrouwen in de bank”, aldus de analisten.

Na de woensdag aangekondigde verkoop van onderdeel Abbey Life bestaan er volgens Kepler Cheuvreux voor Deutsche Bank echter nog andere mogelijkheden om zijn kapitaalpositie te verbeteren en de boete te betalen. De bank kan verschillende reserves en provisies bij elkaar nemen, waarmee in combinatie met mogelijk minder strenge kapitaaleisen van Basel IV en de beslissing om minder schulden af te lossen de impact van de boete kan worden opgevangen zonder de noodzaak om aandelen uit te geven.

Kepler Cheuvreux hanteert een koopadvies voor Deutsche Bank met een koersdoel van 13,92 euro. Het aandeel steeg op een groene beurs 0,9 procent op 10,86 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.