aandelen verkopen

Hoe jong je begint met beleggen, hoe beter. Niet alleen speelt de tijd in het voordeel, kinderen kunnen ook eens proeven van de aandelenmarkt. De aandelenmarkt is namelijk nog altijd dé beste manier om een vermogen op te bouwen op lange termijn.

Zelfs kleine investeringen kunnen uitgroeien tot grote bedragen wanneer je de juiste aandelen koopt. The Fool ging op onderzoek en vond 3 topaandelen die perfect zijn voor je kinderen.

iRobot

iRobot is de producent van robots voor thuisgebruik. Recent verkocht de onderneming zijn divisie voor Defense and Security zodat het zich volledig kan focussen op zijn kernproducten. Het bedrijf focust nu volledig op consumentenrobotica. Dit zorgde vorig kwartaal al voor een mooie groei van 27,4% op jaarbasis.

Daarnaast breidt het productengamma van iRobot verder uit (er komt bijvoorbeeld een automatisch grasmachine aan) en heeft het een partnerschap met Amazon. Aandelen kopen van iRobot kan je kinderen leren om al vroeg een nieuwe trend te ontdekken en kan een uitstekende langetermijnbelegging worden.

Mastercard

Met Mastercard denk je ook op lange termijn en introduceer je je kind in de wereld van de financiën. Weinig bedrijven zullen zo profiteren van de digitalisering in de toekomst als Mastercard. Ondanks dat wij het al lang gewoon zijn om digitale betalingen te doen, maakt dit nog maar een klein deel uit van het globale geldverkeer.

Aangezien het logo van Mastercard herkenbaar is en overal aanwezig, leert het je kind ook ineens waar het bedrijf allemaal voor kan dienen. Het leert je kind ook over de economie.

Gilead Sciences

Gilead Sciences is een farmaceutisch bedrijf dat medicijnen ontwikkelt tegen HIV en hepatitis C. Met een marktkapitalisatie van $30 miljard en $25 miljard cash op de rekening, is de kans groot dat het bedrijf nog decennia een leidende rol zal spelen.

De beurskoers is recent fors teruggevallen omdat de omzet voor het medicijn tegen hepatitis C niet meer groeit. Ook wachten beleggers op meer duidelijkheid omtrent de cashpositie. Het gebeurt maar zelden dat je zo’n sterk bedrijf kan kopen tegen een lage waardering. Het kan de perfecte les zijn dat geduld een mooie deugd is, vooral op de aandelenmarkt.