london

Het is tot nu toe een turbulent beursjaar geweest. Onder andere de Brexit heeft er voor weten te zorgen dat steeds meer beleggers beginnen te twijfelen aan de toekomstkansen van de indices. Maar, vooralsnog lijkt de Britse beurs daar weinig hinder van te ondervinden.

Ondanks alle doemvoorspellingen weet de Britse economie zich goed staande te houden in een omgeving met toegenomen onzekerheid. Zo draait onder andere de Britse productiesector op volle toeren en ook het Britse bruto binnenlands product bezwijkt nog niet onder de druk.

Britse beurs komt als winnaar uit de strijd

FTSE

Deze positieve elementen hebben er voor weten te zorgen dat de FTSE 100 sinds de uitslag van het EU-referendum enorm hard in waarde is gestegen. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat we op dit moment weer bewegen rond de oude recordkoersen van het jaar 2015.

Het begint er dus steeds meer op te lijken dat de beleggers de Europese indices als grote verliezer zien, in plaats van de Britse beurs. De Europese indexen bewegen immers nog lang niet rond de oude hoogten van vorig jaar.