Tijd voor goudmijnaandelen

Goudmijnaandelen kenden een verschroeiende rit tussen januari en augustus. Daarna volgde de onvermijdelijke correctie. Begin oktober donderden de goudmijnaandelen nog met tientallen procenten naar benden. Is het stilaan tijd om terug tot orde te komen en goudmijnaandelen te kopen?

Edelmetaalexpert Michael Ballanger legt in het kort uit waar de goudmijnaandelen vandaag staan. Volgens hem staan we dicht bij het einde van de val.

-1. Sentiment

Begin januari gaf niemand nog een cent om de goudmijnaandelen terwijl het in de maand juni koppenlopen was. Goudmijnaandelen gingen in enkele maanden van de kelder naar het penthouse. Vandaag bevindt het sentiment zich terug in de regionen van de kelder.

-2. RSI

De Relatieve Sterkte Index of RSI is een indicator die helpt het koop- of verkoopmoment van aandelen te bepalen. De zone tussen 0 en 30 wordt de koopzone genoemd, deze tussen 30 en 70 de neutrale en de zone tussen 70 en 100 de verkoopzone. Wanneer de RSI in de koopzone een dubbele bodem vormt waarvan de tweede hoger ligt dan de eerste dan spreekt men van een koopsignaal. (Wiki)

Goudmijnaandelen GDXJ

>>> Goedkoopste Goudprijs in Nederland & België <<<

-3. Financiering

Financiering voor nieuwe projecten is als een baksteen naar beneden gevallen. In het begin van het jaar bleef de telefoon stil bij potentiële investeerders, in juli stond de telefoon roodgloeiend. Nu belt er al 2 weken niemand, zegt Ballenger. Een daling van de financiering is normaal tijdens een correctie, maar de kracht duidt op een bodem in de sector.

-4. COT

COT staat voor Commitment of Traders op de futuresmarkt. Deze daalde met zo’n 40.000 contracten sinds 4 oktober tot 500.328 contracten. Dit betekent dat de grote commerciële handelaars hun short-posities sterk afbouwden.

De goudmijnsector staat nog altijd 60% onder hun piek

Terwijl de meeste activa zoals traditionele aandelen of obligaties dicht of nabij hun hoogste niveau ooit staan, blijven goudmijnaandelen naar historisch maatstaven bijzonder goedkoop. Wie op zoek is naar een contraire belegging, kan goudmijnaandelen niet langer negeren.

Het beste moet namelijk nog komen!

U leest hier waarom goudmijnaandelen gemakkelijk kunnen verdubbelen!