Drachmen

In een boek genaamd “Presidents should not talk about such things” spreekt Frans President François Hollande over een gesprek dat hij had met Vladimir Poetin. In dat gesprek laat de Russische President weten dat hij benaderd werd door Tsipras om Drachmen te laten drukken in Rusland.

In de zomer van 2015 ging Europa door een diepe crisis. De Griekse regering dreigde Europa te verlaten maar gaf zich uiteindelijk gewonnen. Tijdens die crisis kreeg Hollande een telefoon uit Rusland.

Poetin zou tegen Hollande gezegd hebben:

‘Ik wil u deze informatie geven. Griekenland heeft gevraagd om Drachmen te printen omdat ze zelf geen geldpers meer hebben om dit te doen. Ik vertel je dit om we niet willen dat er een Grexit komt.’

De auteur van het boek zegt dat Griekenland wel degelijk plannen had om Europa te verlaten.

Nog volgens het boek zouden Duitsland en het IMF voorstander geweest zijn van een Grexit. In een gesprek tussen Hollande en Minister van Financiën Sapin zouden beide heren gezegd hebben dat de Griekse schuld niet houdbaar is en dat Merkel niet van een kwijtschelding wou weten.

Ook Christine Lagarde zou gezegd hebben dat de Griekse schuld onmogelijk gered kon worden en dat Griekenland beter af is buiten de eurozone. Lagarde zelf stond onder druk van het IMF en de Verenigde Staten.

Het boek werd geschreven door 2 journalisten van Le Monde op basis van gesprekken met Hollande. Er is geen officiële bevestiging dat deze uitspraken werden gedaan. De Griekse overheid geeft toe dat er contact was met Poetin maar dat er niet over het onderwerp werd gesproken.

Bron: Zerohedge

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>