iphone

Volgend jaar wordt de iPhone van Apple 10 jaar. Er gaan steeds meer geruchten de ronde dat de huidige iPhone 7 maar een lapmiddel was. Er zou geen iPhone 7 S komen maar een gloednieuwe iPhone met een totaal nieuw design. Misschien toch maar beter niet die iPhone 7 kopen en nog een jaar wachten?

Dit zijn de 7 sterkste geruchten over een mogelijke vernieuwende iPhone in 2018.

-1. Geen iPhone 7 S

MacRumors zou een rapport gevonden hebben van Barclays waarin staat dat Apple het tussenmodel ‘S’ deze keer laat vallen. Apple zou rechtstreeks overgaan naar de iPhone 8 of eventueel zelfs de iPhone 10. Aangezien het de 10e verjaardag is, zou het geen verrassing zijn wanneer Apple met iets speciaals komt.

-2. Een nieuw beeldscherm

De geruchten gaan dat de voorkant van de volgende iPhone volledig uit het beeldscherm bestaat.

iPhone 8

-3. Nieuw materiaal

Apple analist Ming Chi Kuo, die vaak juist zit met zijn voorspellingen, zegt dat de volgende iPhone uit glas zal gemaakt worden met een frame van aluminium.

-4. Een 3e model

Ming Chi Kuo voorspelt ook dat er een 3e model op de markt zal komen in een hogere prijsklasse met een groter 5,8-inch scherm en een roestvrij stalen frame.

-5. De Home-knop zal onzichtbaar zijn

De Home-knop zal mee geïntegreerd worden in het glas. Apple zou een gelijkaardig patent hebben ingediend als de Chinese gigant Xiaomi die nu al dergelijke Home-knop gebruikt.

-6. Een fantastisch scherm

Apple zou bij de volgende iPhone gebruik maken van een AMOLED scherm in plaats van een LCD display.

-7. Dual lens camera

In de iPhone 7 serie heeft enkel de duurdere iPhone 7 Plus een dual lens camera. Bij de volgende iPhone zou dit ook bij de goedkopere segmenten beschikbaar kunnen zijn. De optical image stabilization (OIS) was bij de iPhone 6 ook enkel voorzien bij de duurdere modellen maar is nu standaard bij de iPhone 7.

iPhone 7 dual camera

Bron: Business Insider