Brian Wong CEO Kiip

Brian Wong is een fenomeen. Deze jonge CEO haalde al $32 miljoen op voor zijn mobiele advertentie app Kiip. Hij werkt samen met bedrijven als Unilever en BMW. Hij is ontzettend slim maar zegt dat je geen talent nodig hebt om succesvol te worden. Je moet alleen weten hoe je het moet aanpakken.

Wat je nodig hebt, is een sterke werkethiek – zegt Wong. En dat kan iedereen aanleren.

Hard werken, op tijd zijn, netwerken, je angsten overwinnen, … het zijn allemaal tips&tricks die je helpen om succesvol te worden. En dat kost geen geld, enkel een gezonde dosis inzet en gezond verstand.

Wong somt de 3 belangrijkste eigenschappen op die je nodig hebt voor succes en waar geen talent voor nodig is.

# 1. Maak het jezelf niet te gemakkelijk

Wanneer je alles kan doen zonder enige moeite, blijf je zitten in hetzelfde stramien. Je hersenen worden niet meer aan het werk gezet, er is geen uitdaging meer. Probeer nieuwe projecten, vraag je baas waar je kan helpen, vul je agenda met verschillende taken.

Spring eens in het diepe en probeer te zwemmen. Wanneer je kan zwemmen, probeer je weer iets nieuws. Je neemt dan de ervaring van de vorige keer mee. Zo leer je steeds bij en kan je steeds meer.

# 2. Lachen

De kracht van een lach is enorm zegt Wong. Een lach laat zien dat je vriendelijk bent en geen bedreiging. Een goede indruk nalaten gaat niet om hoe mensen over jou denken, het is hoe jij hen laat voelen.

# 3. Doe alsof je er alles van weet

Zelfs de meest indrukwekkende personen ter wereld weten maar de helft van de tijd waar ze mee bezig zijn, schrijft Wong in zijn boek. Om succesvol te zijn moet je niet altijd weten waar je mee bezig bent, maar je moet wel de indruk wekken dat je er alles van weet. Wanneer je iets niet weet, stel dan vragen totdat je bij de juiste persoon terecht komt die je nodig hebt. Zo verdien je zijn respect en leer je bij.

Bron: CNBC