Het Chinese technologiebedrijf Xiaomi onthulde recent de Mi Mix smartphone. Deze smartphone heeft een 6,4-inch scherm met zeer dunne randen. De voorkant is zo goed als volledig beeldscherm, iets waar analisten ook op hinten bij de nieuwe iPhone 8. Een blik op de Mi Mix kan een goed idee geven hoe de nieuwe iPhone van Apple er volgend jaar uit kan zien.

Apple viert volgend jaar de 10e verjaardag van de iPhone. Analisten gaan ervan uit dat de iPhone 7 een lapmiddel was om volgend jaar uit te pakken met een splinternieuw design. Maar het ziet er naar uit dat dit kleine Chinese technologiebedrijf de grote reus uit Cupertino te snel af is geweest.

Dit is een eerste concept van de volgende iPhone. Een strak design met zeer dunne randen en de volledige voorkant als beeldscherm.

iPhone 8

Dit is de Mi Mix van Xiaomi, ook met zeer dunne randen.

Xiaomi Mi Mix

Alleen onderaan is er plaats voor een kleine balk. Sensoren, camera’s en luidsprekers werden verborgen.

 

Xiaomi zou gebruik maken van trillingen en resonantie binnenin de smartphone. Het zou daarnaast ook gebruik maken van ultrasonische sensoren in plaats van infrarood.

 

En de camera zit verrassend onderaan.

Xiaomi Mi Mix 3

Nog dit, voor je van plan bent om de Mi Mix aan te schaffen, Xiaomi plant voorlopig alleen een verkoop in China. Xiaomi is een klein bedrijf en heeft nog niet de intentie om de smartphones aan te passen voor verkoop buiten China.

Je zal dus moeten wachten tot september volgend jaar wanneer Apple zijn nieuwe iPhone zal introduceren.

Bron + Foto’s: Business Insider