Ramit Sethi

Ramit Sethi is een 34-jarige personal finance goeroe en auteur van de bestseller ‘I Will Teach You to Be Rich’. Hij is geobsedeerd in het proces dat nodig is om rijk te worden. Dat resulteerde in een checklist met 5 punten.

Ramit Sethi noemt zijn checklist de “Big Win Checklist”. De lijst bestaat uit de basis die nodig is om je leven te onderhouden. Al de rest is tijd en energie dat je kan spenderen aan leuke ideeën en projecten.

In 2004 lanceerde Sethi een online opleiding om rijk te worden. Hij begon met persoonlijke financiën. Later volgden opleidingen om je droomjob te vinden en hoe je een succesvolle online business kan lanceren. De self-made miljonair heeft 17 online opleidingen, 30.000 betalende klanten en 600.000 leads in zijn e-maillijst.

Met zijn “Big Win Checklist” stelt hij iedereen in staat om een oplossing te vinden op problemen, beslissingen te nemen en het noodzakelijke proces te implementeren. Iedereen kan deze checklist persoonlijk invullen.

Dit zijn volgens Ramit Sethi de 5 stappen die je moet volgen om rijk te worden.

-1. Persoonlijke financiën

Het leven is heel moeilijk als je geen vat hebt op je persoonlijke financiële situatie. Geld zou geen emotioneel onderwerp moeten zijn. Er zijn veel leukere dingen om je tijd en energie aan te spenderen.

-2. De job

Zorg dat je een job hebt dat je graag doet, je moet er nu eenmaal een groot deel van je leven mee doorbrengen.

-3. Belangrijke relaties

Sethi spendeert minstens 5 uur per week aan de belangrijkste relaties binnen zijn leven. Je moet proactief werk maken van de belangrijke personen in en rond je leven. Zij maken dat alles de moeite waard is.

-4. Eten

Gezond eten is belangrijk. 80% van de tijd probeert Sethi gezond te eten om voldoende energie te krijgen.

-5. Sport

Net als gezond eten is een gezond lichaam bijzonder belangrijk om de energie te krijgen die het lichaam nodig heeft. Hij sport minstens 3 keer per week.

Ten slotte geeft de personal finance goeroe ook nog mee dat je niet moet streven naar perfectie. Soms is ‘goed genoeg’ gewoon goed genoeg. Eens alles ‘goed genoeg’ is, moet je genieten van wat er over blijft nadat je het ‘goed genoeg’ leven kan onderhouden.

Bron: CNBC