SONY DSC

SONY DSC

Uber is nog maar net begonnen aan zijn missie om het transportlandschap op de grond te veranderen of het geeft zijn visie al vrij voor transport in de verre toekomst. Het jonge bedrijf gelooft er alvast in dat vliegende auto’s in de toekomst tot het wereldbeeld zal behoren. Het Nederlandse PAL-V is een van de trendsetters op het gebied van vliegende auto’s en krijgt dus concurrentie. (zie video)

Nadat de co-riding app de taxiwereld op zijn kop zette, experimenteert Uber ook al met zelfrijdende auto’s. Maar Uber gaat nog een stap verder. Verticaal opstijgende en landende auto’s is de toekomst volgens het 98-pagina tellende document “Fast-Forwarding to a Future of On-Demand Urban Air Transportation.”

VTOLs, zoals Uber de vliegende auto’s noemt, zullen ooit een betaalbaar dagelijks transportmiddel worden voor de massa. Ze zullen goedkoper worden dan het bezit van een auto, aldus het document. Uber plant samen te werken met autoproducenten, steden en overheden om de VTOLs tot leven te wekken.

Uber gaat hiermee de race aan met het Nederlandse PAL-V, maar ook met Alphabet CEO Larry Page. Page investeert met zijn privégeld in 2 startups voor vliegende auto’s. Page zou al zo’n $100 miljoen hebben geïnvesteerd in Zee.aero, een van zijn startups.

Travis Kalanick, CEO van Uber, gelooft dat de ontwikkeling van de vliegende auto bereikbaar is in het komende decennium. Veel zal afhangen van de wetgeving, batterijtechnologie, geluidshinder en veiligheid.

Bron: Bloomberg