(ABM FN-Dow Jones) De prijzen voor een vat ruwe olie zullen in de visie van de OPEC de komende vier jaar een stuk minder sterk herstellen dan aanvankelijk gedacht. Dit maakte het oliekartel dinsdag bekend in zijn jaarlijkse World Oil Outlook.

Voor het kartel zelf wordt door de OPEC een groei van het aandeel in de mondiale productie voorzien van momenteel 34 procent naar 37 procent in 2040, omdat de lage olieprijs zorgt voor druk op de productie bij niet-OPEC landen.

Voor de olieprijs verwacht de OPEC een stijging van 5 dollar per vat op de middellange termijn. Nominaal wordt gerekend op een prijs van 60 dollar per vat olie voor 2020, liefst 20 dollar per vat minder dan de raming van 80 dollar in 2015 voor het jaar 2020.

Voor dit jaar wordt door de OPEC een gemiddelde prijs voor een eigen vat olie verwacht van 40 dollar. Deze prijs ligt doorgaans onder de prijs voor een vat Brent.

De OPEC schreef de lagere vraag naar olie toe aan de financiële crisis en belastingen op olieproducten. Het oliekartel stelde de eerder voorspelde groei van de mondiale vraag naar olie met 1 miljoen vaten per dag opwaarts bij naar 99,2 miljoen vaten per dag in 2021.

Een december-future West Texas Intermediate noteerde dinsdag 0,3 procent hoger 45,15 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,4 procent in het groen noteerde op 46,58 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>