Barack Obama VS

Heel de wereld vraagt zich af hoe het zover is kunnen komen, een ‘clown’ als Donald J. Trump schopt het tot machtigste man ter wereld. In Europa kennen we het fenomeen van de ‘middenvinger’ al langer, maar nu ontwaakt de slapende reus ook in Amerika. En daar is Obama voor een deel verantwoordelijk voor.

Het begon allemaal in 2008. De wereld had genoeg van 8 jaar George W. Bush. De Republikein had er echt een potje van gemaakt. Bush en zijn adviseurs hadden van de Verenigde Staten een paria gemaakt. De financiële crisis en de val van Lehman Brothers waren de druppel die de emmer deed overlopen.

De val van Lehman Brothers kwam er tussen de conventies en de verkiezingen. Het was het nekschot voor de Republikeinen. Obama kwam over als een zeer intelligent man en daar had de Amerikaanse bevolking wel oren naar. In de voorverkiezingen rekende hij gemakkelijk af met Hillary Clinton, arrogant en even saai als nu. Tegenstanders John McCain en Sarah Palin hadden geen schijn van kans.

Maar Obama bleek een man te zijn met mooie woorden, maar weinig inhoud. Over de val van Lehman Brothers zweeg hij als een graf. Slim? Of wist hij gewoon niet beter? Het trage economische herstel dat volgde zorgde ervoor dat de schuld van de Verenigde Staten opliep tot $19.000 miljard of 104% van het bbp.

Obama kon geen bakens verzetten, hoop werd wanhoop

De zwarte gemeenschap had het onder Obama niet beter dan ervoor. Obama had beloofd hier een einde aan te maken. Maar daar slaagde hij dus niet in. De inkomensongelijkheid nam alleen maar toe de laatste jaren. De Amerikaanse bevolking gleed af van hoop naar wanhoop.

Racistische spanningen werden alleen maar erger terwijl je met een zwarte president anders kon verwachten. Obama slaagde er niet in immigratie onder controle te krijgen. En de Verenigde Staten loopt niet hoog op met Obama’s grootste realisatie: de gezondheidszorg of Obamacare. Obamacare toont aan wat er allemaal verkeerd kan lopen wanneer de overheid zich te veel moeit.

Ten slotte was het buitenlandbeleid desastreus. Terrorisme stak de kop op en Obama liet toe dat iemand als Poetin kon uitgroeien tot een belangrijke persoon op het globale toneel. De Amerikaanse burger kreeg steeds meer het gevoel een speelbal te zijn in het internationale spel.

Barack Obama creëerde geen armoede of afgunst zoals George W. Bush, maar hij creëerde ook geen beterschap, geen oplossing voor de problemen. Onder Obama werd de Verenigde Staten minder relevant.

Voor veel Amerikanen was Obama de verpersoonlijking van het falen van de grootste natie ter wereld. Obama creëerde op die manier Bernie Sanders … én Donald Trump.

Bron: Telegraph

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!