(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag naar verwachting hoger open na zeer volatiele handelsdag van woensdag. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd meer dan een half procent in het groen.

Na de hectiek van woensdag is het voor veel beleggers nu de vraag of de nieuwe president Donald Trump zijn milde toon van woensdag tijdens zijn eerste speech na zijn zege handhaaft en met wat voor team hij straks zijn land wil leiden.

Met Trump aan het roer kunnen financials en industriële aandelen een steun in de rug krijgen, omdat Trump belastingen wil verlagen en investeringen in de infrastructuur wil opschroeven.

Het is macro-economisch vandaag een rustige dag. Uit de Verenigde Staten passeren alleen nog de wekelijkse steunaanvragen en het overheidsbudget voor oktober.

Olie noteerde verdeeld. Een december-future West Texas Intermediate daalde 0,1 procent naar 45,25 dollar, terwijl een januari-future Brent 0,8 procent hoger noteerde op 46,72 dollar.

De euro/dollar noteerde rond het middaguur op 1,0914. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0928 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0921 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Er waren voorbeurs geen grote bedrijven die kwartaalresultaten bekendmaakten. UniCredit, Perrigo, Macy’s, NVIDIA en Walt Disney openen vandaag nog de boeken over de afgelopen verslagperiode.

Slotstanden

Amerikaanse aandelenbeurzen sloten woensdag flink hoger. De Dow Jones index steeg 1,4 procent naar 18.589.69 punten, de breder samengestelde S&P 500 index won 1,1 procent op 2.163,26 punten en techbeurs Nasdaq steeg ook 1,1 procent naar een slotkoers van 5.251,07 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.