yellen

De beleggers hebben niet lang kunnen genieten van de rust die er heerste op de markten. Sinds vorige week is er een einde gekomen aan de spanning rondom de Amerikaanse verkiezingen, maar de beleggers zijn op dit moment alweer bezig met de volgende grote gebeurtenis. De Amerikaanse centrale bank zal immers tijdens de komende maand een besluit nemen met betrekking tot de basisrente.

De meeste beleggers verwachten dat de Fed tijdens haar volgende bespreking bekend zal maken dat de Amerikaanse rentestand opgetrokken gaat worden. De vergadering staat medio december gepland en op dat moment zullen we zeker weten of de Fed inderdaad de Amerikaanse economie weerbaar genoeg vindt om een nieuwe rentestap aan te durven.

Amerikaanse renteverhoging is volgens de beleggers dichtbij

kans-renteverhoging

De bovenstaande grafiek, afkomstig van Business Insider, laat zien dat de beleggers er het volste vertrouwen in hebben dat de Fed niet opnieuw het kruit droog zal houden. De kans op een renteverhoging bedraagt op dit moment zelfs 96% en dat is de hoogste stand in een jaar tijd!

De vraag is hoe de aandelenmarkten op deze eventuele renteverhoging gaan reageren. Op basis van deze grafiek mogen we er in ieder geval op vertrouwen dat een eventuele renteverhoging voor het grootste gedeelte al in de markten ingeprijsd zit.