(ABM FN-Dow Jones) In navolging van Europa zijn de beurzen op Wall Street vrijdag lager gesloten, waarmee ook hier de markten reageerden op de aanhoudende stijging van de dollar ten opzichte van de euro en andere belangrijke valuta. Ook verteerden de markten nog de congrespresentatie van Fed-voorzitter Janett Yellen op donderdag, waarin ze duidelijk liet doorschemeren uit te gaan van een renteverhoging voor het einde van het jaar.

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent lager op 2.181,91 punten, de Dow Jones index verloor ook 0,2 procent naar 18.868,00 punten en de Nasdaq daalde eveneens 0,2 procent tot een slotstand van 5.321,51 punten.

Voorzitter James Bullard van de St. Louis Fed zal in december tijdens de monetaire vergadering van de Federal Reserve hoogstwaarschijnlijk ook voor een renteverhoging stemmen, zei hij vrijdag in Frankfurt tijdens een bankenconferentie.

“De markten prijzen een grote kans op een renteverhoging in december in en ik neig er naar dit te steunen. De vraag is nu wat er in 2017 gaat gebeuren”, aldus Bullard. 

De centraal bankier wees in zijn commentaar op de verkiezingsoverwinning voor Donald Trump die in zijn campagne pleitte voor investeringen en belastingverlagingen in combinatie met stimuleringsmaatregelen om buitenlandse winsten in de Verenigde Staten te investeren. Dit zou de Amerikaanse economie in 2018 en 2019 een flinke impuls moeten geven.

De index van Amerikaanse leidende economische indicatoren is in oktober licht gestegen, zo bleek vrijdag uit cijfers van de Conference Board.

De index, die met 0,1 procent steeg van 124,4 in september naar 124,5 in oktober, wordt gezien als indicatie voor de Amerikaanse economische groei in de komende drie tot zes maanden. De rentespread, de steunaanvragen en de bouwvergunningen waren de belangrijkste factoren in de stijging van september, volgens het onhankelijke non-profit onderzoeksinstituut dat indices berekent voor het Amerikaanse ministerie van handel.

De Securities and Exchange Commisssion (SEC) maakte vrijdag op een presentatie voor universiteitsstudenten bekend strengere controle en striktere wetgeving te willen voor bankiers die eigen financiële praktijken willen starten en voor financieel wanbeheer van topmanagers.

Bedrijfsnieuws

Abercrombie & Fitch kreeg de aandacht van beleggers, nadat het concern voor het derde opeenvolgende kwartaal een daling van de identieke omzet rapporteerde. De herpositionering van het ooit razend populaire kledingmerk lijkt vooralsnog weinig succesvol. Het aandeel sloot vrijdag maar liefst 13,8 procent lager.

Applied Materials, de Amerikaanse toeleverancier van de halfgeleiderindustrie, presenteerde donderdag nabeurs hogere resultaten over het afgelopen kwartaal. Voor het lopende eerste kwartaal voorziet Applied Materials een omzet van 3,20 miljard tot 3,34 miljard dollar, wat een stijging zou betekenen van circa 45 procent op jaarbasis. Het aandeel sloot vrijdag vlak.

Salesforce.com sloot 3,4 procent hoger, nadat de aanbieder van zakelijke oplossingen in de cloud donderdag nabeurs een hogere omzet rapporteerde en tevens de outlook voor het hele boekjaar verhoogde.

Sportconcern Nike heeft donderdag nabeurs aangekondigd het kwartaaldividend stevig te verhogen. Het dividend gaat met 13 procent omhoog van 0,16 naar 0,18 dollar per gewoon aandeel A en B. In de afgelopen 15 jaar verhoogde Nike het dividend telkens, wat CEO Mark Parker een “consistent trackrecord” noemde. Het aandeel sloot vrijdag 1 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.