Levensstijl rijke mensen

Rijke mensen hebben altijd iets wat andere mensen dan weer niet hebben, en dan hebben we het niet alleen over geld. Rijke mensen hebben een bepaalde attitude, een bepaalde visie en levensstijl die past bij hun rijkdom. Het mooie is dat iedereen die attitude en levensstijl kan aanleren.

Rijkdom wordt niet gemaakt door met grote sier te paraderen, maar door hard en slim te werk te gaan, iedere dag opnieuw, stap voor stap, met de juiste visie en instelling.

Wil jij rijk worden? Dat moet je deze 5 attitudes aanleren.

# 1. Ze investeren in zichzelf en leggen de focus op hun inkomen

Rijke mensen zien zichzelf als de kortste weg naar rijkdom. M.a.w. ze rekenen niet op een ander om veel geld te verdienen. Ze investeren in zichzelf. Hoe beter je zelf wordt, hoe meer je kan verdienen. Hun eigen kennis en carrière is de belangrijkste hefboom om rijk te worden.

Een hoger inkomen komt vanzelf wanneer jij meer kan dan een ander in een omgeving waar er veel aanbod is en weinig vraag. Daarna blijven ze in zichzelf investeren om anderen steeds een stap voor te blijven.

# 2. Ze betalen zichzelf eerst en automatiseren hun spaaropdrachten

Rijke mensen zullen altijd minder geld uitgeven dan ze verdienen, anders kan je geen rijkdom uitbouwen. Ze garanderen hun spaargedrag door zichzelf ook te betalen. Ze wachten niet af tot het einde van de maand om te zien of er nog iets overblijft.

Je betaalt je bank door je lening die automatisch van de rekening gaat. Je betaalt de overheid door de belastingen die automatisch van je loon gaan. En zo zijn er nog tal van voorbeelden. Betaal jezelf ook door eerst te sparen via een automatische opdracht en dan pas uit te geven water nog overblijft.

# 3. Ze laten geen geld plakken

Rijke mensen halen overal hun voordeel uit. Vooral op het gebied van belastingen proberen ze zo veel mogelijk de inkomsten en uitgaven te maximaliseren. Er komt dikwijls kritiek dat rijke mensen ‘zo weinig’ belastingen betalen, maar in de meeste gevallen maken ze gewoon gebruik van de wetgeving. Waarom zou jij dat dan niet doen?

# 4. Ze leven onder hun stand

Zoals gezegd in punt 3 kan je alleen maar rijk worden wanneer je minder uitgeeft dan je verdient. Dat gaat alleen maar wanneer je onder je stand leeft. Het is niet omdat je veel geld verdient, dat je ook veel geld moet uitgeven. Onder je stand leven is geen kwestie van gierigheid, maar van gezond verstand.

Mensen die meer verdienen gaan dikwijls ook meer uitgeven. Door je levensstijl te behouden kan je ook dat extra geld gebruiken om te investeren en zo je welvaart gefundeerd verder uit te bouwen.

# 5. Ze vragen financieel advies aan experts

Je kan niet in alles goed zijn. Je kan ook niet alles zelf doen. Na punt 1 tot 4 toe te passen, focus je op je inkomsten, geef je minder uit dan je verdient, optimaliseer je de belastingen en leef je onder je stand. Dan heb je financiële ruimte om te investeren.

En daar heb je het advies van een expert voor nodig, ander riskeer je alles te verliezen en zijn alle inspanningen voor niets geweest. Er is niets mis met advies vragen aan anderen wanneer je er zelf beter van wordt.

Bron: CNBC