PIC FROM CATERS NEWS - (Pictured the Vault)

2 van ’s werelds top analisten zien nog een moeilijk jaar voor de goudprijs in 2017. De stijgende rentevoeten en de sterke Amerikaanse dollar zullen er echter voor zorgen dat de prijs van het gele edelmetaal nog verder kan zakken dan nu al het geval is.

Na de overwinning van Donald Trump steeg de goudprijs even naar $1.337,38 per ounce om daarna fors te dalen. Vorige week zakte de goudprijs dan door de belangrijke steun van $1.200. Door de krachtige stierenmarkt van begin dit jaar, blijft de goudprijs voorlopig nog wel in een opwaartse trend.

Goud Fibonacci

Georgette Boele (ABN AMRO)

Maar daar kan in 2017 wel eens een einde aan komen, dat zegt onder andere Georgette Boele van ABN AMRO. Zij ziet de goudprijs volgend jaar zakken naar een gemiddelde prijs van $1.100. “De stijgende inflatieverwachting wordt meer dan goedgemaakt door de stijging van de rentevoeten op de US Treasuries en de komende renteverhogingen van de Federal Reserve.”, aldus Boele.

Nog meer nadelige factoren …

Daling goud stijging Amerikaanse dollar

Globale rentevoeten stegen tot 1,58% vanaf een dieptepunt van 1,07% in juli, volgens de Bloomberg Barclays Global Aggregate Index. De kans dat de Federal Reserve in december de kortetermijnrente gaat optrekken staat op 100% tegenover 69% een maand geleden. En de Amerikaanse dollar staat op het hoogste niveau sinds 2005.

Goud ETFs

Ook Barnabas Gan, econoom bij OCBC in Singapore, voorspelt een goudprijs van $1.100 in 2017. Hij verwachte 3 renteverhogingen door de Federal Reserve volgende jaar. Dit zal een negatieve impact hebben op goud. De politieke onzekerheid in Europa wordt overschaduwd door de verrassende politieke zekerheid met Trump als president. Trump staat ineens garant voor economische groei.

Daling goud ETFs

Miljardair Stanley Druckenmiller heeft zijn goud geliquideerd tijdens de verkiezingsdag. “Al de redenen waarom ik de laatste jaren goud kocht, zijn niet meer van toepassing”, zegt de voormalige rechterhand van George Soros.

De goudprijs kende in november zijn slechtste maand sinds 2013. Er werd 5,3% goud onttrokken uit goud-ETFs, de sterkste daling sinds juni 2013, goed voor $4,4 miljard.

Bron: Bloomberg

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!