Apple Car concept

Het werd lang geheim gehouden en zelfs ontkend, maar er is geen weg meer terug. Apple doet officieel mee in de race voor dé technologie van de komende jaren: zelfrijdende auto’s. Dit werd bevestigd door Apple zelf en de US National Highway Safety Administration.

Er werd in het verleden al meermaals gehint op een elektrische auto of technologie voor de zelfrijdende auto bij Apple. Er zou een geheim project lopen in de buurt van het hoofdkwartier in Cupertino. Maar nu bevestigt het bedrijf dat ze een brief hebben geschreven aan de US National Highway Safety Administration.

De brief is onderdeel van het ontwikkelingsproces van zelfrijdende auto’s omtrent de regelgeving van deze nieuwe technologie. De brief van Apple werd ondertekend door Steve Kenner, directeur productintegratie bij Apple.

In de brief staat onder andere dat Apple andere ontwikkelaars aanmaant om data te delen zodat de ontwikkeling sneller kan gaan en steeds meer neveneffecten opgelost kunnen worden.

“Companies should share de-identified scenario and dynamics data from crashes and near-misses. By sharing data, the industry will build a more comprehensive data set than any one company could create alone.”

apple Car concept dashboard

De markt voor zelfrijdende auto’s zal de komende jaren en decennia gigantische worden. En Apple wil duidelijk een deel van de koek. Miljoenen jobs kunnen verloren gaan in de transportsector.

Het feit dat Apple aanmaant om data te delen kan 2 dingen betekenen:

  • Ze willen evolueren naar 1 globaal systeem zodat de veiligheid verhoogt
  • Ze lopen ver achter op de concurrentie. Indien ze voor zouden liggen, zouden ze geen data willen delen

Bron: Zerohedge