(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers heeft woensdag het advies voor Ahold Delhaize naar aanleiding van de presentaties op de beleggersdag verhoogd van Niet Aanbevolen naar Aanbevolen en stelde daarbij het koersdoel op 23,00 euro.

Analist Joost van Beek wees op de schaalvoordelen van de fusie, die een goed dividend en een nieuw aandeleninkoopprogramma mogelijk maken.

De marktvorser meldde dat de verwachte vrije kasstroom van 1,6 miljard euro in 2017 leidt tot een rendement van 6,7 procent van de beurswaarde, volgens de analist “aantrekkelijk en boven het sectorgemiddelde”.

De analist voorziet voor de komende jaren een dubbelcijferige groei van de winst per aandeel.

Van Beek denkt dat Ahold Delhaize op de uitdagende markt aan de Amerikaanse oostkust met hevige concurrentie dankzij synergievoordelen, verbeterende economische omstandigheden en een verlaging van vennootschapsbelasting de winstmarges kan handhaven.

In Nederland blijft de onderliggende trend gunstig en in België zal de winstmarge dankzij de doorgevoerde reorganisatie verbeteren, aldus Van Beek.

Met het uitblijven van een verdere significante stijging van de lange rente zijn defensieve aandelen met een stabiele dividend zoals Ahold Delhaize aantrekkelijk gewaardeerd, meent de analist.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize woensdag 1,7 procent hoger op 18,97 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.