(ABM FN-Dow Jones) Wall Street gaat donderdag een licht hogere opening tegemoet. Rond de klok van één uur noteerden de futures op de toonaangevende S&P 500 index 0,2 procent hoger. De futures op de Dow Jones wonnen eveneens 0,2 procent. De futures op de Nasdaq stegen met 0,1 procent.

“De futures duiden op een hogere opening, wat suggereert dat het doorbreken van de 20.000 punten grens door de Dow nog steeds mogelijk is”, volgens handelaar Jamieson Blake van ADS Securities.

De toonaangevende Dow Jones index wist eerder deze week nog een nieuwe recordstand te bereiken en bleef minder dan 100 punten verwijderd van de magische grens van 20.000 punten. Het rentebesluit van de Federal Reserve gooide woensdag echter roet in het eten.

Toch betekent de strengere toon van de Amerikaanse centrale bank niet dat het positieve sentiment op de aandelenmarkt nu volledig is ontspoord, volgens Blake. 

Voor de dag van donderdag wacht een reeks aan macro-economische publicaties, met als belangrijkste indicator de inflatie over november. Handelaar Blake sluit niet uit dat het cijfer mogelijk wat beter uitkomt dan de 0,2 procent die wordt voorspeld, gezien de drie renteverhogingen die de Fed voor 2017 voorziet.

Naast inflatiecijfers verschijnen voor de openingsbel ook de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering en de economische activiteitsindexen in de regio’s rondom New York en Philadelphia. Na de openingsgong in Amerika staan nog de voorlopige inkoopmanagersindex voor de Amerikaanse industrie in december en het vertrouwen onder huizenbouwers in dezelfde maand op de rol. 

Olie noteerde donderdag hoger. Een januari-future West Texas Intermediate bewoog 0,4 procent hoger op 51,24 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,8 procent hoger noteerde op 54,32 dollar.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,0419. Dat is het laagste niveau sinds begin 2003. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,0512 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0510 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Yahoo kan vandaag op aandacht rekenen. Woensdagavond laat meldde het internetconcern een grote datahack waarbij in 2013 de gegevens van meer dan 1 miljard gebruikers zijn gestolen. In de voorbeurshandel in Amerika daalde het aandeel bijna 4 procent.

Mondelez International steeg in de elektronische handel 5,2 procent. Woensdagavond laat liep het aandeel al op nadat er berichten de markt in kwamen dat Kraft Heinz zou overwegen om de snackmaker over te nemen. Dat bericht wordt door Kraft Heinz overigens ontkend. 

Biofarmaceut Eli Lilly bevestigde donderdag zijn lange termijn doelstellingen. De outlook voor dit jaar werd verlaagd. het aandeel steeg ruim een procent.

Donderdag nabeurs publiceren Oracle en Adobe kwartaalcijfers. 

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager gesloten. De toonaangevende S&P 500 index daalde 0,8 procent naar 2.253,30 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 19.792,73 punten en de Nasdaq sloot 0,5 procent lager op 5.436,67 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.