Levenslessen succesvolle mensen

Iedereen wil succesvol worden. De meesten willen rijk worden. Waarom slaagt de meerderheid er dan niet in? Wanneer we naar de echte redenen kijken, moeten we echter vaststellen dat het gebrek aan succes en rijkdom bij de meeste mensen niet van buitenaf komt, maar van binnenuit.

Wie een leven vol succes en rijkdom wil, moet eigenlijk de juiste mentaliteit hebben. En daar loopt het bij de meeste mensen fout. Deze 7 levenslessen helpen jou bij de 1% te geraken.

# 1. Het doel heiligt de middelen

Het is geen geheim dat er een nauw verband bestaat tussen doelen stellen en productiviteit. Succesvolle mensen stellen altijd doelen voorop, meetbare projecties om naartoe te werken. Doelen moeten prioritair zijn en je moet álles in het werk stellen om ze te bereiken.

# 2. De toekomst is belangrijker dan het heden

Tegenwoordig is het de nieuwe trend om in het ‘nu’ te leven. Maar mensen die naar de toekomst kijken en beslissingen nemen die in de toekomst opbrengen, zijn over het algemeen meer succesvol. Toekomst georiënteerde mensen zijn bereid opofferingen te maken op korte termijn om veel winst te maken op lange termijn.

# 3. Falen is niet slecht

Falen is een opportuniteit om opnieuw te beginnen met meer ervaring. De angst van falen verlamt de meeste mensen om grootse dingen te realiseren. Succesvolle mensen zien falen als een onderdeel in het proces naar succes.

# 4. Er zijn altijd en overal opportuniteiten

Opportuniteiten kloppen op je deur op het moment dat je ze het minst verwacht. Opportuniteiten ontstaan uit verborgen krachten en ideeën. Wie gelooft in opportuniteiten zal er steeds meer tegenkomen.

# 5. Berekende risico’s zijn belangrijk

Je moet risico’s durven nemen wil je iets bereiken. Zonder risico’s kan je niet groeien. Volgens onderzoek waren succesvolle mensen nooit bevreesd om berekende risico’s te nemen.

# 6. Volharding is goed, tot het begint tegen te werken

We leren dat we moeten volhouden. Wie bijvoorbeeld rijk wil worden met beleggen, moet regelmatig beleggen, anders verlies je momentum. Maar je moet oppassen dat het niet tegen jou begint te werken. Wanneer je blijft beleggen in een hopeloze beleggingen, kan dat ook het einde betekenen. Blijf niet volharden in slechte gewoontes.

# 7. Niets is ooit perfect

Je moet aanvaarden dat niets perfect zal zijn. Wanneer je niet uitgaat van perfectie zal je ook geen problemen hebben om risico’s te nemen. Je zal ook niet uit het lood geslagen zijn wanneer er iets verkeerd loopt. En je zal ook niet wachten op het perfecte moment want dat bestaat niet.

Bron: Success

5 redenen om aandelen uit groeilanden te kopen

  • De waardering van de aandelen uit groeilanden bedraagt slechts de helft van de S&P 500
  • Voor het eerst in 5 jaar doen de aandelen uit de groeilanden het beter dan de S&P 500
  • Grote beleggers durven ondertussen weer te investeren in Aziatische aandelen
  • De economische groei is er hoger en de schuldengraad is lager
  • Aandelen uit groeilanden zijn een van de weinige vluchtroutes bij een nieuwe crisis

Wacht géén dag langer om aandelen uit groeilanden te kopen: LEES MEER