(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een iets hogere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond het middaguur 0,2 procent hoger, waarbij de futures op de Dow Jones Industrial Average en Nasdaq tevens 0,2 procent wonnen.

Met slechts één handelssessie in het verschiet koerst de Dow Jones Industrial Average af op een winst op jaarbasis van circa 14 procent, wat het hoogste percentage zou zijn sinds 2013. De S&P beweegt richting een winst op jaarbasis van 10 procent en de Nasdaq noteert 8,5 procent hoger op jaarbasis.

“Tenzij een wonder plaatsvindt, lijkt de 20.000 punten grens voor de Dow dit jaar niet meer binnen bereik. Desondanks was de opleving van de aandelenmarkten verbazingwekkend”, aldus marktanalist Chris Beauchamp van IG. “Alleen de tijd zal leren of de Trump-euforie kan worden volgehouden of dat aan het begin van het nieuwe jaar een correctie zal plaatsvinden”, voegde de analist daaraan toe.

Op macro-economisch vlak staat vrijdag in de Verenigde Staten slechts de inkoopmanagersindex voor de regio Chicago over de maand december geagendeerd.

Olie noteerde vrijdag verdeeld Een februari-future West Texas Intermediate steeg 0,1 procent op 53,80 dollar, terwijl een februari-future Brent 0,1 procent goedkoper werd op 56,14 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0559. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0543 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,0482 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Cempra steeg 5,8 procent, ondanks het nieuws dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) vooralsnog geen goedkeuring geeft aan een behandeling tegen longontsteking, solithromycin. Cempra moet met meer data over de veiligheid van de behandeling komen, zei de toezichthouder.

Sears steeg 0,2 procent, nadat de retailketen donderdag bekendmaakte dat het een aanvullende kredietlijn van 200 miljoen dollar heeft afgesloten, met de optie deze later nog eens te kunnen uitbreiden tot 500 miljoen dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot donderdag vlak op 2.249,26 punten. De Dow Jones index eindigde 0,1 procent in het rood op 19.819,78 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,1 procent op 5.432,09 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.