iedereen rijk worden

Rijk worden is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar hoe je het ook draait of keert, je hebt een bepaalde houvast nodig om dit doel te bereiken. De wereld om ons heen is zo ingewikkeld dat eenvoud vaak het beste resultaat oplevert.

Deze 7 gouden regels bestaan al decennia, maar in een razendsnelle wereld zijn ze belangrijker dan ooit wil je rijk worden.

Wil jij in 2017 jouw eerste stappen zetten om rijk te worden, is het aan te raden deze 7 gouden regels te volgen.

# 1. Stel doelen

Zonder doelstellingen weet je niet wanneer je succesvol bent. Creëer realistische doelen en maak dan stappenplannen om deze doelen te bereiken. Zo ga je iedere dag vooruit.

# 2. Maak een verschil tussen ‘ik wil’ en ‘ik heb nodig’

De mens heeft weinig dingen nodig. Wat je nodig hebt is: eten, drinken, een dak boven je hoofd, kledij, een goede gezondheid, transport, … samengevat: wat al de rest ook nodig heeft. De dingen die daarnaast nog op je verlanglijstje staan, zijn dingen die je wil. Dit zijn de uitgaven die jouw financieel plaatje onderuit kunnen halen.

# 3. Geef minder uit dan je verdient

Het klinkt bijzonder eenvoudig, maar toch slagen weinig mensen hierin. Onder je stand leven wil helemaal niet zeggen dat je niet meer mag buiten komen. Maar gezond boerenverstand zegt dat je alleen maar geld kan laten groeien door minder uit te geven dan er binnenkomt.

Beleggen is een tocht

# 4. Spaar en beleg zo jong mogelijk

Het enige dat we niet meer hebben terwijl we ouder worden, … is de verloren tijd. Wanneer we nog jong zijn lijkt sparen en beleggen onbelangrijk terwijl dat juist het beste moment in je leven is om er serieus mee bezig te zijn.

# 5. Betaal jezelf

Je betaalt de overheid, je betaalt je gsm-provider, je betaalt je bank, je betaalt je internet provider, … maar de enige die veel mensen niet betalen is zichzelf. Nochtans ben jij je belangrijkste persoon in je leven.

# 6. Ken het verschil tussen schulden en bezittingen

Je bezittingen zijn alle dingen die je hebt van waarde. Je schulden zijn alle leningen of achterstallige rekeningen die je moet betalen. Het niet zo geheime geheim om rijk te worden is je bezittingen laten groeien en je schulden af te bouwen.

# 7. Beleg niet in wat je niet begrijpt

Zoals gezegd is het bijzonder belangrijk om al vroeg te beginnen sparen én beleggen. Maar succesvol beleggen vereist discipline en tijd. Wie deze stappen overslaat, riskeert meer te verliezen dan te winnen. Maak beleggen niet te moeilijk. Beleg enkel in wat je kent en probeer iedere dag bij te leren.

Bron: WiseBread