Uranium

Wanneer de meeste beleggers een sector ontvluchten, wanneer niemand er nog in gelooft, dan is het moment aangebroken om gigantische winst te maken. En zo lijkt het ook te gaan met de uraniumsector. De gevaarlijke maar belangrijke grondstof wordt al jaren voor dood achtergelaten door beleggers. Maar nu komt er een eerste teken van leven. Dat wordt gevaarlijk interessant.

Uraniumaandelen zitten al bijna 10 jaar in een berenmarkt. Na de ramp in Fukushima keerden de beleggers de sector de rug toe. Maar je kan op de volgende grafiek zien dat er opnieuw hoop in de sector sluipt. Er is een duidelijke bodemvorming.

Uraniumaandelen

Een bodemvorming na een meerjarige berenmarkt gaat steeds op dezelfde manier: de daling stopt, er is een zijwaarts patroon gevolgd door een uitbraak. Dat is exact wat er zich nu afspeelt bij de uraniumaandelen. Sinds de bodem van begin 2016 opnieuw werd getest, staan de uraniumaandelen al bijna 40% hoger.

In 2017 staat de uranium-ETF URA al op een winst van zo’n 20%. Dit is een indrukwekkende prestatie wanneer je weet dat de spotprijs voor uranium nog steeds maar rond $25 noteert, nog steeds de helft lager dan een jaar gelden.

Aan deze prijs kunnen de meeste uraniummijnen nog altijd niet break-even draaien, ze verliezen nog steeds geld. Maar dit is wat er in een sector kan gebeuren wanneer het sentiment draait …

Overzicht uraniumaandelen

Waarom stijgen uraniumaandelen nu?

Uraniumaandelen werden voor dood achtergelaten, maar de sector is dat allesbehalve. Nucleaire energie is een kernpunt in China om te vergroenen. Ook de beslissing van Europa om de Franse producent van nucleaire faciliteiten, Avera, te redden is een positief signaal voor de sector.

Ten slotte was er ook nog het nieuws dat Kazachstan, ’s werelds grootste producent van uranium, de productie met 10% zal inkrimpen.

Nog meer dan goudmijnaandelen zijn uraniumaandelen heel volatiel. Het is echter niet ongewoon dat er winsten van 1.000% of meer op de tabellen komen eens er een nieuwe stierenmarkt vertrokken is. De juiste aandelen kopen, is dus ontzettend belangrijk. Welke aandelen dat zijn, vind je in het Grondstoffen Rapport van Slim Beleggen.

Bronnen: Casey Research + Energy and Gold

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>