Succesvolle mensen ambities

Succes komt er niet van de ene op de andere dag. Daar gaat hard werk, tijd en toewijding aan vooraf. Iedere succesvolle persoon volgt zijn eigen weg maar de bestemming is bij iedereen hetzelfde: succes. Het pad naar succes heeft gelukkig enkele richtingaanwijzers die je kan volgen.

Succesvolle mensen onderscheiden zich van anderen door hun mentaliteit, de ‘drive’ naar succes. Niets kan hen tegen houden. Je zal een succesvolle persoon dan ook nooit een van onderstaande zinnen horen zeggen. Doe jij dat wel, is het tijd om stil te staan bij wat je wil bereiken.

# 1. Ik haat mijn job

Succesvolle mensen blijven graag doen waar ze mee bezig zijn, ook in moeilijke tijden. Zelfs in oncomfortabele situaties, met negatieve mensen en energie rond hen, zelfs dan blijven ze geloven in hun doel. Negativiteit vertraagt alles waar je mee bezig bent. Ze lossen de problemen op in plaats van negatieve emoties de bovenhand te laten nemen.

# 2. Dat is niet eerlijk

Succes wordt niet in je schoot geworpen, daar moet je hard voor werken. Zelfs wanneer anderen krijgen wat jij verdient, moet je blijven werken. Je moet tonen dat jij succes verdient. In plaats van zagen en klagen werk je beter proactief. Laat zien dat je beter bent.

# 3. Zo doen wij dat niet

Innovatie is de hoeksteen naar succes, overal. Je moet open staan voor nieuwe dingen, niet bevreesd zijn om oude conventies overboord te gooien. Niemand bereikt iets groots zonder nieuwe dingen te proberen. Een open geest bereikt meer dan een gesloten geest.

# 4. Dat is mijn job niet

Er is één algemene regel die bij succes hoort: als je écht succesvol wilt worden, moet je anderen helpen. Zoals Buffett ooit zei: ‘Er zit vandaag iemand in de schaduw omdat die lang geleden een boom heeft gepland.’ Succesvolle mensen zijn steeds teamspelers.

# 5. Dat is onmogelijk

Succesvolle mensen weten dat grenzen en limieten enkel in onze hersenen bestaan. Mensen die iets bereiken, klagen niet dat iets onmogelijk is, ze zoeken naar oplossingen om het onmogelijke mogelijk te maken.

# 6. Ik had dit of dat beter gedaan

Spijt van een gemiste kans is verloren energie. Succesvolle mensen geven zichzelf niet de kans om spijt te hebben, ze slaan het blad om en gaan op zoek naar nieuwe opportuniteiten.

# 7. Ik had geen keuze

Er zijn altijd opties, succesvolle mensen weten zelfs hoe ze opties moeten creëren. Wie zegt dat hij geen keuze heeft, kruipt in de rol van slachtoffer en denkt dat hij minder sterk is dan anderen.

Bron: Business Insider