Rusland heeft net als in 2015 een significante hoeveelheid goud aan haar goudreserves toegevoegd. De Russen kochten in 2016 het meeste goud op. China is de nummer 2 op de lijst. De centrale bank van China (PBOC) kocht in 2016 zo’n 60 ton goud op. De landen met de grootste goudreserves (Amerika, Duitsland, Italië en Frankrijk) hebben hun goudvoorraad afgelopen jaar gelijk gehouden.

De centrale bank van Rusland heeft afgelopen jaar net geen 200 ton goud, 6.400.000 troy ounce, aan de goudreserves toegevoegd. De totale goudvoorraad is gegroeid naar 1614 ton. De goudreserves zijn goed voor positie nummer zes op de lijst van landen met de grootste goudreserves. Uit de laatste cijfers blijkt dat de goudreserves in december constant zijn gebleven.

Goudreserves Rusland

De stijging van de goudreserves van 1415 naar 1614 in 2016 komt neer op een procentuele toename van 14%. Rusland is een van de landen die het meeste goud produceert. De totale wereldwijde goudproductie ligt iets boven de 3000 ton per jaar. China is het land dat het meeste goud produceert met een totaal van ongeveer 465 ton. De nummer twee en drie zijn Rusland en Australië met een output van zo’n 270 ton. Nummer 4 is Amerika met een productie van 200 ton goud.

China en India zijn de twee landen waar de particulieren het meeste goud kopen. In 2015 was het volume van de particuliere aankoop in beide landen goed voor ongeveer 67% van de jaarlijkse goudproductie. De aankoop van Rusland in het afgelopen jaar komt neer op iets meer dan 6% van de wereldwijde goudproductie.

Goudprijs in Russische Roebels

De Russische Roebel staat sinds 2014 flink onder druk. De daling van de olieprijs in combinatie met alle sancties die werden opgelegd door Amerika en Europa hebben hierin een belangrijke rol gespeeld. In 2016 wist de Russische roebel zich samen met de olieprijs te herstellen.

De goudprijs gemeten in Russische roebels is in 2016 gedaald met 10%. In 2015 steeg de goudprijs in Russische roebels met 16,2%. Sinds 2014 staat de goudprijs in Russische roebels 82% hoger. Rusland zal de beslissingen omtrent de positionering van haar reserves vooral op lange termijn baseren maar een flinke hoeveelheid goudreserves geven steun aan een munt.

Naar verwachting zal Rusland ook in 2017 weer een van de landen zijn waarvan de goudreserves het hardste groeien. We zullen naast Rusland ook China goed in de gaten houden.

Eenvoudig en goedkoop fysiek goud kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop goud vanaf 100 gram, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de GOUD SALE waarin geregeld goudbaren tegen spotprijs worden aangeboden!