(ABM FN-Dow Jones) Philips Lighting heeft in het vierde kwartaal goede resultaten laten zien, ondanks een iets hoger dan verwachte omzetdaling. Dat zei analist Marc Hesselink van ABN AMRO maandag desgevraagd tegen ABN Financial News.

De analist was goed te spreken over het voorgestelde dividend van 1,10 per aandeel in contanten en de bekendmaking van aanvullende terugbetaling aan aandeelhouders van 300 miljoen euro in de komende twee jaar door te participeren in de aanvullende plaatsing van aandelen door voormalige moedermaatschappij Koninklijke Philips.

De marktvorser merkte verder op dat de operationele marges en winstgevendheid in het kwartaal goed waren en hij is ook positie over de outlook voor 2017 met verdere verbetering van de operationele marge met 50 tot 100 basispunten en het realiseren van een “solide” vrije kasstroom en groei van de vergelijkbare omzet.

ABN AMRO houdt op Philips Lighting een koopadvies met een koersdoel van 29,00 euro.

Het aandeel Philips Lighting is vrijdag op een groen Damrak 0,5 procent lager gesloten op 23,13 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.