investering-beleggen

We hebben op dit moment te maken met een stroom aan optimisme dat heerst op de aandelenmarkten. Donald Trump zal volgens heel wat economen gaan zorgen voor een nog harder groeiende economie en daar kunnen de beleggers alleen maar profijt van hebben. Maar, veel beleggers vergeten de keerzijde van dit verhaal.

Donald Trump heeft tijdens zijn verkiezingscampagne al duidelijk laten weten dat Amerika op de eerste plaats staat. Dat Amerika boven alles staat, benadrukte hij afgelopen vrijdag tijdens zijn toespraak nogmaals. Zijn protectionisme kan er voor gaan zorgen dat de wereldhandel in gevaar komt, en juist die groeiende wereldhandel heeft de afgelopen decennia geleid tot zoveel welvaart.

Amerikaanse aandelen zijn in trek

optimisme-hedgefondsen

Ondanks de ‘harde woorden’ van de nieuwe president van Amerika, zijn de hedgefondsen behoorlijk optimistisch gestemd. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Societe Generale, is te zien dat er op dit moment haast alleen maar kopers actief zijn als het gaat om Amerikaanse small caps.

Warren Buffett leert ons juist dat we angstig moeten zijn als andere mensen hebzuchtig zijn. Gezien de euforie die er op dit moment heerst onder de beleggers, zouden zijn woorden de komende tijd weleens van pas kunnen gaan komen.