beer

Afgelopen vrijdag vond de inauguratie van de nieuwe president van Amerika, Donald Trump, plaats. Uiteraard verliep deze dag niet vlekkeloos, want er waren nog genoeg Amerikanen op de been die het Washington-feestje wilden bederven. Op deze dag werd nogmaals duidelijk hoe erg het land op dit moment verdeeld is.

De aandelenmarkten bleven afgelopen vrijdag dicht bij huis. Volgens de data die afkomstig is van Alpha Hat kan er echter onrust opkomst zijn. Donald Trump mag dan de afgelopen maanden hebben geleid tot de zogenoemde ‘Trump-rally’, het is nog maar de vraag of de markten het de komende tijd ook zo goed zullen blijven doen.

Donald Trump kan zorgen voor onheil op de beurzen

onheil-beurs

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Alpha Hat, is te zien dat de S&P 500 index het gemiddeld gezien slecht weet te doen in het eerste jaar onder de leiding van een Republikeinse president. De gemiddelde daling bedraagt daarbij 7%!

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar deze grafiek verdient de nodige aandacht van de beleggers.