(ABM FN-Dow Jones) KeplerCheuvreux is begonnen met het volgen van Kendrion met het advies Houden en een koersdoel van 27,50 euro. Analist Guido Nunes schreef dat Kendrion in het afgelopen jaar een groeivertraging heeft ondergaan en in combinatie met een dalende winstmarge betekent dit dat ook de winstgevendheid in de afgelopen jaren matig is geweest.

Nunes verwacht dat het onderdeel Industrial zijn groeidoelstelling heeft gemist, vanwege uitdagende marktomstandigheden. De analist denkt bovendien dat Kendrion eind 2018 een EBITA marge zal behalen van 9,4 procent en daarmee niet zal voldoen aan het doel van 10 procent.

Maar de marktvorser voorziet daarentegen wel structurele groei in de Automotive activiteiten en is ook positief gestemd over de winstontwikkelingen van deze activiteiten.

Het aandeel van Kendrion wordt momenteel verhandeld met een kleine korting ten opzichte van aandelen van sectorgenoten, maar Nunes is evenwel van mening dat de winstontwikkeling een premie rechtvaardigt.

Op een rode beurs noteerde het aandeel Kendrion vlak op 26,74 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.