(ABM FN-Dow Jones) NIBC heeft maandag, na het tegenbod van Talpa, het koersdoel voor Telegraaf Media Groep verhoogd van 4,25 naar 6,25 euro met een ongewijzigd Houden advies. Maandag zei Talpa, eigendom van John de Mol, bereid te zijn 5,90 euro per aandeel TMG te willen betalen. Dat is 12 procent meer dan de 5,25 euro die Mediahuis en VP Exploitatie van de familie Van Puijenbroek willen neertellen.

Analist Johan van der Hooven ziet de overname van TMG uitmonden in een “interessante” biedingsstrijd, waarbij de twee grootste aandeelhouders van het mediabedrijf tegen elkaar opbieden.

“Het bod van Talpa is duidelijk beter, maar het is onzeker of Mediahuis en Van Puijenbroek opnieuw in actie komen”, aldus de analist.

Van den Hooven zei niet verrast te zijn als het uiteindelijke overnamebod iets boven de 5,90 euro van De Mol uitkomt. Daarom werd het koersdoel door de marktvorser ook met 2 euro opgetrokken naar 6,25 euro.

De Mol heeft een belang van tenminste 20 procent in TMG, waar Van Puijenbroek op 40 procent zit. Daarbij hebben grootaandeelhouders Delta Lloyd en Navitas, goed voor een belang van circa 15 procent, zich al achter het bod van Mediahuis en de familie geschaard.

Op een rood Damrak koerste het aandeel TMG maandag 2,5 procent hoger op 5,95 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.