zilver goedkoop

‘Je moet kopen wanneer het bloed door de straten stoomt’, het is een bekende uitspraak van Warren Buffett. Hij bedoelt daarmee dat je moet kopen wanneer niemand nog interesse heeft. Waarom Buffett geen zilver koopt, blijft voor ons dan ook een raadsel. Zilver was nog nooit zo goedkoop en het opwaarts potentieel is dan ook gigantisch.

De laatste maanden komt steeds meer aan het licht dat de grote banken de zilver- en goudmarkt gemanipuleerd hebben. Uiteraard is het moeilijk in te schatten wat daarvan de echte impact is. Maar men man aannemen dat de echte waarde van zilver hoger ligt dan de prijs nu doet vermoeden.

Er zijn voldoende bewijzen te vinden die aantonen dat zilver nog nooit zo goedkoop was als vandaag. Zilver is mogelijk het meest ondergewaardeerde actief op de financiële markten. Dat maakt dat het potentieel gigantisch is.

De enorme onderwaardering blijkt onder andere doordat:

  • Zilver de 2e meest gebruikte grondstof ter wereld is, na olie
  • De vraag naar zilver al jaren hoger ligt dan de productie
  • De all-time high van $50 dateert van … 1980
  • Zilver de enige grondstof is die nominaal goedkoper noteert dan in 1980

Zilver is vandaag 70% goedkoper dan in 1980, in nominale termen. Wanneer we rekenen na inflatie, dan is zilver vandaag meer dan 90% goedkoper dan 37 jaar geleden!

Waar kan je nog iets vinden dat goedkoper is dan 4 decennia geleden, laat staan 90% goedkoper? De nominale prijs voor koper is dubbel zo hoog als in 1980 terwijl er veel meer koper aanwezig is dan zilver.

Nog niet overtuigd?

Dit verhaal bewijst hoe aantrekkelijk beleggen in zilver vandaag is

Stel dat je in 1923 op restaurant een goede biefstuk bestelde met alles erop en eraan. Uit historische documenten blijkt dat je daarvoor in die tijd 40 dollarcent betaalde. 4 munten van 10 dollarcent bevatte zo’n eeuw geleden 0,29 ounces zilver.

Met een zilverprijs in de buurt van $17 per ounce zou zo’n zelfde maaltijd vandaag $5 kosten met dezelfde hoeveelheid zilver.

Waar kan je tegenwoordig op restaurant nog een biefstuk eten met alles erop en eraan voor $5? Vandaag de dag betaal je gemakkelijk $20. Dat zou een zilverprijs van $70 inhouden. En dan heb je nog steeds goedkoop gegeten.

Bron: Len Penzo

Eenvoudig en goedkoop fysiek zilver kopen

Open kosteloos een account bij Doijer & Kalff en koop zilver BTW vrij, met terugkoop garantie en tegen de scherpste prijs. Opslag apart op naam en volledig verzekerd.

Check ook de ZILVER SALE waarin geregeld zilver baren tegen spotprijs worden aangeboden!