(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie noteerde maandagochtend voorbeurs lager en zette daarmee de neerwaartse trend van eind vorige week voort. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde maandag voorbeurs 0,4 procent lager op 52,96 dollar, terwijl een maart-future Brent 0,4 procent lager bewoog op 55,28 dollar.

“De stijging van de Amerikaanse productie zou niet onverwacht moeten zijn, echter we verwachten dat de verlaging van de productie van de Organisatie van olie exporterende landen (Opec) veel hoger is dan de stijging van de productie in de Verenigde Staten, waardoor de mondiale voorraden die de afgelopen twee jaar zijn opgebouwd snel zullen verminderen”, zei ANZ Bank in een rapport.

De activiteit op de markt wordt grotendeels gedreven door de Opec en zijn recente besluit met zijn bondgenoten om het wereldwijde aanbod te verlagen met met 2 procent. De verlaging is gericht op het terugbrengen van de balans in de markt, na twee jaar van lage prijzen en overtollige voorraden.

Olieprijs

“De prijs van ruwe olie zit vast in een bandbreedte. “Zelfs de stimuli om de olieprijs in beweging te krijgen zijn zacht”, aldus marktanalist Gnanasekar Thiagarajan van Commtrendz Risk Management. De prijzen van ruwe olie schommelden de afgelopen weken tussen winsten en verliezen.

“Het herstel van het evenwicht in de markt zal zeker gebeuren, maar met het stijgende aanbod in de Verenigde Staten zullen de prijzen binnen een nauwe bandbreedte bewegen”, aldus Thiagarajan, eraan toevoegend dat de olieprijs in 2017 naar verwachting zal stijgen vanwege het Opec-besluit om de productie te verlagen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Wie vandaag laag wil kopen, moet NU in grondstoffen zitten.

Contrair beleggen is vandaag beleggen in grondstofaandelen. Dit onderdeel wordt door de massa uitgespuwd met uitzonderlijke lage waarderingen tot gevolg. De rally in goudmijnaandelen gemist? Of wil je het nog eens overdoen? Lees dan snel verder >>