Bill Gates is niet alleen de rijkste persoon ter wereld, hij is ook geobsedeerd door de toekomst. De voormalige CEO van Microsoft leest heel veel boeken over de verandering van deze wereld en de gevolgen voor de toekomst. Volgens Gates zijn er 3 eigenschappen essentieel om in de toekomst nog aan een goede job te geraken.

Gates ontmoet frequent uitvinders en personen die op het punt staan de toekomst te veranderen. De boeken die hij leest gaan vaak over de evolutie van de mensheid, en hij financiert projecten om de wereld te verbeteren. Hij heeft dus een goed idee hoe de toekomst van de mensheid eruit kan zien.

Uit al deze data filterde de miljardair 3 essentiële eigenschappen waar in de toekomst het meeste vraag naar gaat zijn. Je zal in de toekomst een duidelijk inzicht moeten hebben als:

  • Wetenschaper
  • Ingenieur
  • Econoom

Mensen met een van deze achtergronden zullen het meest gevraagd worden op de arbeidsmarkt. Basiskennis van wetenschap, wiskunde en economie kan je carrière in de komende decennia een forse boost geven.

Volgens Gates moet je geen expert zijn om mee te kunnen, maar je moet wel kunnen begrijpen wat er gebeurt. De mogelijkheid om mee te denken op dit niveau, zal je enorm vooruit helpen. Het is bijvoorbeeld niet noodzakelijk dat je kan coderen, maar je moet wel begrijpen wat ingenieurs kunnen en niet kunnen.

Gerelateerd: 4 jobs die nooit ingenomen zullen worden door robots

Gerelateerd: 4 topsectoren waar jongeren in de toekomst veel geld kunnen verdienen

Bron: CNBC