pond-britse

De Britten hebben er een zwaar jaar opzitten. Financieel gezien voelen ze nog niet de klappen van de toekomstige Brexit, maar geestelijk is er een behoorlijke schade aangericht. Zo is het koninkrijk duidelijk verdeeld in twee kampen: één voor de Brexit, de ander tegen de uittreding uit de EU.

De meeste analisten zijn ook behoorlijk negatief gestemd over de toekomst van het Verenigd Koninkrijk. Volgens de kenners zou de Britse economie flink kunnen gaan lijden onder een harde uittreding uit de Europese Unie. Premier May pleit voor een harde Brexit om op die manier grip te krijgen op de stroom aan migranten.

Moeten we het Pond een nieuwe kans geven?

Toch zijn er ook nog analisten te vinden die wel positief zijn over de Britse economie. Als we ons richten op de Britse valutamunt, dan denkt Alan Higgins, investeerder bij Coutts & Co uit Londen, dat het pond op dit moment ‘goedkoop’ geprijsd is. Hij ziet het Pond als een van de beste beleggingskansen voor het jaar 2017.

pond-goedkoop

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bank of America Merrill Lynch, is te zien dat het Britse pond normaliter sterk correleert met de groei van de wereldeconomie. Maar, de afgelopen maanden is er een abrupt einde gekomen aan deze correlatie. Aangezien het feit dat we een dergelijke breuk zelden zien, zouden we wellicht het pond een nieuwe kans moeten geven.