Job promotie

De meeste mensen kiezen meestal voor een of andere carrière en daar hoort promotie bij. Met een promotie ontvang je dikwijls een hoger loon, meer bevoegdheden en voordelen én kom je steeds meer op de radar te staan bij de ‘Big Shots’ van het bedrijf. Iedereen heeft dus graag promotie.

Promotie hangt echter niet alleen af van hoe goed jij je job doet. Deze 10 gewoontes kunnen je wél helpen.

Hoe komt het dat anderen wel promotie maken en jij niet terwijl je zo hard je best doet? Of hoe kan jij er voor zorgen dat de bazen jou kiezen in plaats van je collega’s?

Deze 10 gewoontes garanderen bijna dat jij dit jaar nog promotie kan maken.

-1. Blijf wakker en let op

Een job betekent niet alleen nieuwe ervaringen maar ook nieuwe kansen en opportuniteiten. Zet je ogen en oren open, leer wat je allemaal kan leren. En wees alert op veranderingen in je professionele omgeving.

-2. Wees betrouwbaar

Collega’s, bazen, klanten, verkopers, … je hebt veel contacten in je job. Zorg dat jij die persoon bent waar iedereen op kan vertrouwen.

-3. Blijf professioneel

Denk aan je taalgebruik, je houding, kledij, … blijf te allen tijde professioneel in je vakgebied. Alles wat je zegt en doet, straalt uit wie jij bent.

-4. Sta open om iets bij te leren

Wanneer je een promotie krijgt, wil dat zeggen dat anderen potentieel zien in jou. Dat betekent niet dat ze denken dat je al alles weet om de nieuwe job te doen. Sta open om iets bij te leren.

-5. Maak geen drama

Een werkvloer is steeds bezaaid met drama, roddels en stress. Doe niet mee aan dat dramatisch gedoe en gestresseerde conversaties. Negativiteit zal je niet helpen, in tegendeel.

-6. Groei naar je promotie

Eens je comfortabel bent in je job, wordt het tijd om naar het volgende niveau te groeien. Zorg dat je afdeling of je functie in het bedrijf steeds belangrijker wordt. Denk aan de toekomst van het bedrijf en hoe jij daartoe kan bijdragen.

-7. Voel de energie

Elk bedrijf heeft een bepaalde energie. De energie gaat in golven, met eb en vloed. Het ene moment gaat alles goed, het andere moment moet er bijgestuurd worden. Voel die energie aan zodat je mee kan surfen op de golven van het bedrijf.

-8. Bedank anderen

De beste manier om op te vallen, is door in team te werken, anderen te bedanken en hun succes te erkennen.

-9. Vraag wat je anders kan doen

De meeste mensen geven niet graag negatieve feedback omdat het slecht kan overkomen. Maar negatieve feedback is wel essentieel om te leren en te verbeteren. Vraag wat je anders en beter kan doen.

-10. Go with the flow

We maken plannen in een ideale wereld die nooit ideaal is. Vecht niet tegen tegenslagen, maar maak er gebruik. Ga mee met de flow van het leven, de flow van het bedrijf, de flow van jouw persoon.

Bron: Forbes