3D printed car blade

Divergent Microfactories is een technologiebedrijf dat de toekomst van de autoproductie wil veranderen. Het bouwt momenteel aan “Blade”, een auto die wordt geprint. Divergent Microfactories is nu op zoek naar extra geld om het productieproces te commercialiseren. Maar deze video moet je alvast gezien hebben.

Het chasis van ‘Blade’ komt volledig uit een 3D-printer. Volgens het bedrijf zal deze nieuwe technologie ervoor zorgen dat de productie van auto’s goedkoper wordt en dat de impact op het milieu veel lager ligt.

Dit is een veel betere, veiligere en meer winstgevende manier om een auto te produceren, zegt CEO Kevin Czinger. Voor de extra investeringen die nodig zijn om het proces te commercialiseren gaat hij in zee met li Ka-shing, de miljardair die voorheen ook al investeerde in Facebook, Wage, Spotify en Siri.

Volgens Czinger zal zijn bedrijf in eerste instantie samenwerken met de Franse autoproducent Peugeot. Peugeot zou binnen enkele jaren willen starten met het printen van auto’s.

Op deze video is te zien hoe onderdelen worden geprint die daarna in elkaar gezet kunnen worden. In plaats van honderden kilo’s staal wordt er in ‘Blade’ gebruikt gemaakt van aluminium en carbon. Dit is tot 10 keer lichter en ook veel goedkoper.

De grootste vervuiling van de auto-industrie zit volgens Czinger niet in de uitlaatgassen, maar in de productie. Wanneer de automarkt evolueert van 2 miljard wagens naar 6 miljard wagens binnen enkele decennia, moet er iets gedaan worden aan de milieuvriendelijkheid van de productie. 3D printing is daar een perfecte oplossing voor.

Bron: The Street