(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft donderdag het koersdoel voor TomTom verlaagd van 10,40 naar 9,70 euro met een ongewijzigd koopadvies.

Analisten van UBS verlaagden de omzetramingen voor 2017, 2018 en 2019 met respectievelijk 8, 12 en 14 procent op basis van de krimp bij PND, de fysieke navigatiekastjes van TomTom.

UBS wees verder op de zwakke outlook van het bedrijf. Toch oordeelden de analisten dat er ten opzichte van het verleden één en ander bij TomTom is veranderd, aangezien de niet aan consumenten gerelateerde omzet een steeds groter deel uitmaakt van het totale resultaat. Ook profiteert TomTom van goede vooruitzichten in de orderportefeuille bij Automotive, die steeg van 200 miljoen euro in het derde kwartaal naar meer dan 300 miljoen euro in het vierde kwartaal.

Het aandeel TomTom noteerde donderdag op een groen Damrak 1,1 procent lager op 7,67 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.