Heb jij ooit wel eens gehoord van de “Depository Trust & Clearing Corporation” (DTCC)? Wij betwijfelen het. Slechts een handje vol mensen weet wat deze instelling doet. Toch is het een van de meest machtige instellingen van Wall Street. Het betreft hier een clearinginstelling voor de afhandeling van de meest uiteenlopende transacties. Aandelen, derivaten, effecten, hypotheken en nog veel meer uiteenlopende financiële instrumenten.

De DTCC verricht bijna 100 miljoen transacties per dag. Per jaar kom je dan uit op zo’n anderhalf quadriljoen transacties. Een quadriljoen is een 1000 keer een miljoen maal een miljoen. Je kunt ook zeggen een 1 met 15 nullen. Het ziet er zo uit: 1.000.000.000.000.000.

blockchain in_content

Even in perspectief: de Fed heeft triljoenen aan assets in de gehele geschiedenis van haar boekhouding. De DTCC verhandelt dit per dag! Geen instituut in de wereld die ook maar in de buurt komt.

Waarom deze informatie relevant zou zijn? Omdat deze organisatie besloten heeft de eerste stappen te gaan zetten om hun onderliggende technologie te gaan migreren van een gecentraliseerde omgeving naar een decentrale omgeving gedragen door niets minder dan de technologie waar bitcoin op rust namelijk: blockchain.

Blockchain is veel goedkoper

De blockchaintechnologie heeft een punt bereikt waarbij de adoptie en toepasbaarheid versus kosten, risico’s en betrouwbaarheid zodanig met elkaar in verhouding staan dat dit voor de industrie interessant begint te worden. Zeer interessant zelfs. Dit punt is nu bereikt, en er is geen moment beter als vandaag de dag om als belegger met deze trend mee te liften.

Het historische moment is aangebroken dat de industriesector begint in te zien dat deze technologie feilloos, volmaakt, betrouwbaar en kostenbesparend is. De adoptie zal vanaf hier een vaart nemen. De DTCC heeft aangekondigd blockchain te zullen omarmen! Dit is het moment waar de blockchain stieren op hebben zitten wachten.

Maar wie bouwen er aan dit netwerk voor DTCC? Het zijn onder andere IBM in samenwerking met startups zoals Axoni en R3. Heeft u daar ooit van gehoord? Het zijn deze bedrijven waar nu nog niemand van gehoord heeft. Pas jaren later leest u de berichten over beleggers die dankzij deze startups miljonair geworden zijn door op tijd in te stappen.

Rijk worden met blockchain

Blockchain was oorspronkelijk ontworpen om bitcoin te dragen. Echter heeft deze bewezen technologie zich geëvolueerd naar nog hogere regionen. Reeds maken bedrijven als Walmart en bijvoorbeeld Disney gebruik van deze technologie. Dergelijke ontwikkelingen stimuleren investeringen in deze technologie. Onderstaande grafiek laat zien hoeveel er omgaat in deze trend.

boost

Hier hebben we het alleen nog over de ‘financiële’ sector. Miljarden en miljarden dollars aan assets zullen vanaf heden door blockchain gedragen worden. Investeren in deze sector heeft nauwelijks nadelen, nog sterker, bizar veel groeipotentie. Zelfs een investering van enkele honderden euro’s op de juiste plek in deze technologie kunnen transformeren naar miljoenen. Het is beleggers overkomen met aandelen van Dell, Apple en Nokia, en het zullen zeker niet de laatste mogelijkheden zijn.

Bron: the Crux