dividend2

De jongere beleggers hebben maar weinig oog voor zogenoemde ‘dividendaandelen’.  Zij zijn immers opgegroeid in een tijd waar het met name zaak is om zo snel mogelijk rendement te maken. Geen enkele kennis over het betreffende beursgenoteerde bedrijf is daarbij benodigd. De ‘snelle jongens’ handelen in enkele seconden tijd en proberen op die manier de centen binnen te halen.

De ervaren beleggers weten dat een dergelijk handelsplan onderhevig is aan grote risico’s. Uit de meeste onderzoeken blijkt daarnaast dat de lange termijn beleggers nog steeds de beste beursprestatie weten neer te zetten. Opvallend daarbij is dat het overgrote deel van de lange termijn beleggers investeert in dividendaandelen. De uitgekeerde winst vormt een vaste basis voor bijvoorbeeld de oude dag.

Jongere beleggers onderschatten het belang van dividend

Ook de jongere beleggers zullen zich bewuster moeten gaan worden van het belang van dividend. Want, ook in de huidige markt zijn dividendaandelen niet weg te denken. Zo blijkt uit onderzoek dat sinds het jaar 1927 dividend goed is geweest voor 41% van het gemiddelde rendement bij de S&P 500 index.

dividend

Op de bovenstaande staafgrafiek, afkomstig van Hulbert Ratings, is deze redenering in beeld gebracht. De afgelopen 15 jaar mag het aandeel van dividend in de totale beurswinst wel wat zijn gezakt, maar vandaag de dag is het nog steeds goed voor bijna een derde van het totale rendement.