Marktwaarde Apple

Er is nog nooit een beursgenoteerd bedrijf geweest met een marktwaarde boven 800 miljard dollar. Maar Apple komt stilaan in de buurt. Het aandeel staat dit jaar al 20% hoger en heeft nog maar 9% te gaan om meer dan $800 miljard waard te zijn. Het zou de eerste keer in de geschiedenis zijn dat een bedrijf daar in slaagt.

Het bedrijf uit Cupertino is bezig aan een bijzonder sterk 2017. Niet alleen Warren Buffett heeft blijkbaar gezien dat Apple een interessant aandeel was. En beleggers kijken ook uit naar de nieuwe iPhone later dit jaar. Veel analisten gaan ervan uit dat de iPhone 8 alle records gaat breken.

Het aandeel Apple noteert momenteel rond $140. De meeste analisten hebben echter een koersdoel rond $150, Guggenheim Securities trok het koersdoel recent zelfs op van $150 naar $180. Wanneer de beurskoers de adviezen van de analisten volgt, wordt Apple het eerste bedrijf met een marktkapitalisatie boven $800 miljard.

Apple 1Y

Tijdens het laatste kwartaalrapport liet Apple weten zo’n 246 miljard dollar cash geld op de balans te hebben staan. Zelfs bij een waardering van $800 miljard bestaat de beurswaarde nog steeds voor 30% uit cash geld.

De forse stijging van het aandeel leverde Warren Buffett alvast vele miljarden op. Volgens Jim Cramer is het fantastisch wat het orakel van Omaha doet, maar dat in feite iedere belegger dit had kunnen zien aankomen.

Buffett was echter de enige die Apple niet zag als een duur technologieaandeel maar als een goedkoop consumentenaandeel. Net als met American Express een paar jaar geleden en Coca-Cola enkele decennia geleden slaat ’s werelds bekendste belegger opnieuw de nagel op de kop.

Bronnen: Yahoo FinanceCNBC