Tips 4 Trading

20 jaar geleden kon je als belegger alleen maar leren door boeken te lezen en de beurskoersen te volgen in de krant. Met de opkomst van het internet zijn niet alleen de beurskoersen steeds up-to-date, informatie om een goede belegger te worden is ook alom aanwezig.

Veel advies lijkt echter op elkaar. Toch hebben wij 5 tips gevonden voor toekomstige beleggers die niet alledaags, maar daarom niet minder belangrijk zijn.

-1. Het belangrijkste dat je moet leren is hoe je moet leren

Je moet iedere dag beter worden met beleggen. Dat kan alleen maar door te leren. Je leert het beste door de meest succesvolle beleggers te volgen en te bestuderen. Leer stap voor stap hoe ze te werk gaan vooraleer je zelf stappen gaat zetten.

-2. Minder is meer

Je kan niet alles in een keer leren. Wat je leert, zal ook niet meteen toe te passen zijn in alle marktomstandigheden. Leg de focus op wat je weet en leer stap voor stap andere dingen. Ga niet overhaast te werk en sla geen stappen over.

-3. Volg een mentor die je leercurve versnelt

Er zijn 2 manieren om iets te leren: leren uit je eigen fouten of leren uit het succes van anderen. Leren uit je eigen fouten kan een kostelijke leercurve worden. Zoek iemand waar je naar op kijkt en bestudeer de manier waarop hij/zij tewerk gaat. Wees wel eerlijk met jezelf, ontdek welke belegging het beste bij jou past en volg de juiste mentor.

-4. Neem een mentale pauze

Beleggen kan heel intensief en emotioneel zijn. Je moet van tijd tot tijd een stap terug zetten en je hoofd leeg maken. Zo kan je daarna waar verder met meer energie en nieuwe/betere ideeën.

-5. Verzorg je gezondheid

Je kan beter tegen de stress en de emotionele druk wanneer je lichaam gezond en fit is. Verzorg je lichaam, fysiek, mentaal en emotioneel. Dat gaat het beste via sport, meditatie, yoga, …

Bron: Ivan Hoff