Langste gebouw ter wereld

Wat doe je als er weinig plaats is om te bouwen? Hoger bouwen. Wat doe je als je niet meer hoger kan bouwen? Hetzelfde gebouw terug naar beneden bouwen. Een Amerikaanse architectenbureau heeft plannen om een wolkenkrabber te bouwen in de vorm van een omgekeerde U. Dat zou ineens het langste gebouw ter wereld worden.

De wolkenkrabber zou in het totaal 4000 voet of 1.219 meter lang worden. Momenteel is de ‘Burj Khalifa’ nog het langste gebouw ter wereld met een hoogte en lengte van 2722 voet of 829 meter. De ‘Big Bend’ zal niet hoger worden, maar wel langer omdat het gebouw boven buigt om terug naar beneden te gaan.

Langste en hoogste gebouwen ter wereld

De ‘Big Bend’ is ontstaan uit het hoofd van Ioannis Oiaonomou, architect bij Oiio Studio. Het architectenbureau is momenteel op zoek naar investeerders om het project te realiseren in Manhattan, ter hoogte van Billionaire’s Row. Het kan een van de meest prestigieuze architecturale projecten ter wereld worden.

Ioannis Oiaonomou kwam op het idee toen hij vernam dat er een bedrijf was dat een lift kan bouwen die niet alleen verticaal beweegt maar ook horizontaal. Op die manier kan de lift van de ene naar de andere kant van het gebouw bewegen.

Voorlopig is de ‘Big Bend’ nog maar een idee, maar het kan uitmonden tot een van de belangrijkste gebouwen van de toekomst. Er staan echter nog enkele interessante projecten in de stijgers.

In Dubai is ondertussen al de eerste steen gelegd van het gebouw dat in 2020 het hoogste gebouw ter wereld moet worden. En het olierijke Basra gebied in Irak is van plan om de eerste verticale stad ter wereld te bouwen.

Bron: CNN

Foto: Oiio Studio