Je bent niets met een prachtig idee wanneer je het niet kan uitvoeren. Succes bestaat voor 80% uit psychologie en 20% strategie, dat zegt bestseller auteur en expert Tony Robbins. Mensen trappen vaak in 3 mentale valkuilen waardoor ze niet slagen.

Je moet psychologisch sterk zijn om succesvol te worden. Dit is niet alleen positief blijven in moeilijke omstandigheden maar vooral slim blijven in alle omstandigheden. In zijn nieuwste boek ‘Unshakeable’ legt Robbins uit welke mentale valkuilen zelfs de beste ideeën onderuit kunnen halen.

De grootste bedreigingen voor jouw succes bestaat uit deze 3 mentale valkuilen:

-1. Je gaat op zoek naar informatie die jouw mening bevestigt. Wanneer iemand ergens in gelooft, gaan mensen vaak op zoek naar informatie om dat geloof te bevestigen. Ze stellen zich geen kritische vragen meer. Heb ik wel gelijk? Kan het ook anders? Klopt er iets niet? Ze bevestigen alleen wat ze nog weten in plaats van andere meningen te aanhoren.

-2. Je gelooft dat een trend blijft duren, goed of slecht. Wanneer het goed gaat, denken veel mensen dat het niet meer verkeerd kan lopen. Wanneer het slecht gaat, denken veel mensen dat het nooit meer goed komt. Maak een checklist, stel een plan op en werk je doelstellingen een na een af. Zo kan jij de trend bepalen.

-3. Je slechte herinneringen nemen de bovenhand op de goede. Doorheen het leven ervaren we goede en slechte dingen. Maar veel mensen laten de slechte herinneringen doorleven terwijl ze de goede herinneringen wegstoppen. Tegenslagen zijn normaal, het is hoe je ermee omgaat dat jouw toekomst vormt.

Deze 3 mentale valkuilen kunnen het verschil maken tussen succesvol en niet-succesvol, ongeacht de kracht en innovatie van jouw idee. Deze valkuilen omzeilen is essentieel om jouw doel te bereiken. Psychologie kan je maken of kraken.

Bron: CNBC