Nieuwe stierenmarkt in aandelen

Wall Street wist het afgelopen kwartaal voor de zesde keer op rij met winst te sluiten. Deze reeks is niet zomaar wat, want voor het laatst hadden we in het vierde kwartaal van 2006 te maken met een dergelijke reeks. Het bereiken van deze mijlpaal was dus voor Wall Street wel een reden om de champagnefles open te trekken.

Het afgelopen kwartaal was sowieso een kwartaal om even stil bij te staan. Naast deze geweldige reeks wist Wall Street immers ook de nodige psychologische grenzen te doorbreken. Zo wist de Dow Jones index boven de grens van 20.000 punten te komen en recent kon ook de grens van 21.000 punten aan het lijstje worden toegevoegd. De S&P 500 index wist voor het eerst boven de 2.400 punten te komen.

Wall Street toont kracht

wall street-10 jaar

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is de imposante beursrally in beeld gebracht. Op deze grafiek is te zien dat we sinds februari 2016 al te maken hebben met sterk stijgende beurskoersen. Ook de renteverhogingen van de Fed konden de stier in zijn opmars naar hogere koersen niet tegenhouden.

Het is voor de beleggers te hopen dat de stier ook in dit nieuwe kwartaal zich weer van zijn beste kant gaat laten zien. In het jaar 2007 wist de stier immers de rally niet vast te houden en won de beer flink terrein terug.