apple iphone

Apple is de afgelopen maanden meerdere malen in positieve zin in het nieuws verschenen. Dit kwam met name door de prestaties die het bedrijf op de beursvloer wist neer te zetten. Zo wist het aandeel Apple in de afgelopen maand vijf keer een nieuwe recordkoers neer te zetten. En deze recordreeks wist te zorgen voor de nodige feestvreugde onder de Apple-beleggers.

Sinds een jaar is de smartphonemaker al bezig met een imposante beursrally. Deze rally wist de afgelopen drie maanden in een versnelling terecht te komen met een prijsstijging van bijna 25%. Het jaarresultaat van het aandeel is ook iets om van te smullen, want Apple wist op Wall Street met meer dan 34% in waarde te stijgen.

Apple verslaat Google

Dat de prestatie van Apple zo bijzonder is kunnen we bijvoorbeeld constateren uit het feit dat de S&P 500 index de afgelopen 12 maanden ‘slechts’ met 15% in waarde wist te stijgen. Ook weet Apple het sinds het begin van dit beursjaar al beter te doen dan Google. En dat is een prestatie om even bij stil te staan.

apple-google

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van MarketWatch, is te zien dat Apple met name de afgelopen drie maanden het stukken beter heeft gedaan dan Google. Terwijl Google de afgelopen jaren meermaals de S&P 500 index wist te verslaan, is de jaarprestatie van nu teleurstellend te noemen. Over de afgelopen 12 maanden gemeten wist Google immers met slechts 11% in waarde te stijgen.