Goud en zilver

De goudprijs en de zilverprijs hebben er een bijzonder sterke week opzitten tot nu toe. Geholpen door verschillende geopolitieke brandhaarden dienen beide edelmetalen opnieuw als een vluchthaven. Daarbij komt dat Donald Trump nog wat extra olie op het vuur gooide door de dollar onderuit te praten. Dit zorgde ervoor dat goud en zilver een kritiek punt hebben bereikt.

Het lijkt erop of eronder te worden voor beide edelmetalen. Zowel goud als zilver bereiken forse langetermijnweerstanden. Indien deze doorbroken worden, ligt de weg open naar fors hogere koersen. Indien deze weerstanden standhouden, kan er op korte termijn wat stoom worden afgeblazen.

Zilver

Het is voor zilver al 4 jaar geleden dat een belangrijke trendlijn werd doorbroken. Op onderstaande 10-jaars grafiek kan je op de blauwe lijn het 50-maandelijks gemiddelde zien, de rode lijn is het 200-maandelijks gemiddelde. Het is van 2013 geleden dat de zilverprijs boven de blauwe lijn noteerde terwijl de rode lijn steeds als steun diende.

Zilverprijs

Gratis Gids voor Beleggen in Zilver

De zilverprijs zit nu gevangen tussen een steeds smallere bandbreedte. Het is de 2e keer dat de weerstand van het 50-maandelijks gemiddelde wordt getest. Indien er nu opnieuw geen uitbraak volgt, zal de zilverprijs terug het niveau van het 200-maandelijks gemiddelde kunnen opzoeken.

Goud

Ook goud staat voor een belangrijke weerstand. Eind 2016 werd voor de eerste keer sinds de neerwaartse trend van 2011 een hogere bodem gezet ten opzichte van het dieptepunt eind 2015. Maar nu test de goudprijs de bovenkant van het neerwaartse trendkanaal.

Goud trend Jesse Felder

Deze neerwaartse trend werd in 2016 veelvuldig getest, zonder succes. Ook hier zal een uitbraak voor een fors hogere koers kunnen zorgen. Wanneer de uitbraak faalt, kan er een correctie verwacht worden.

Bronnen: SRS Rocco + Jesse Felder

5 redenen waarom je NU goudmijnaandelen moet kopen

  • Sinds 2016 zitten goudmijnaandelen in een nieuwe stierenmarkt!
  • De vorige stierenmarkt in goudmijnaandelen duurde 1.142 dagen. Vandaag zijn we maar 400 dagen ver.
  • De vorige stierenmarkt ging +1.355%, vandaag staan we ‘slechts’ 120% hoger.
  • MAAR: Goudmijnaandelen waren nog nooit zo goedkoop.
  • DUS: Goudmijnaandelen staan voor hun grootste stijging ooit!

Wacht géén dag langer om goudmijnaandelen te kopen: LEES MEER